HAKKIMIZDA

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ
Genel Tanıtım
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksekokulu 1994 yılında kuruldu. Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü’ne bağlı olan Bahçe Tarımı Tarım Programına 1998 yılından beri öğrenci alınmaktadır. Her yıl 25 öğrenci Kabul edilir. Dersler Türkçe olarak verilir. Bölümümüz, bölgemizin bitkisel ve hayvansal üretim sektörlerinde faaliyet gösteren üretim kollarında ihtiyaç duyulan yetişmiş kalifiye personel yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Kazanılan Derece
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan ve 60 işgünü staj eğitimini yapan mezunlar “Ziraat Teknikeri” Önlisans derecesini alırlar.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Bahçe Tarımı Programı YGS-6 puan türü ile öğrenci almaktadır. Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
Mezunların İstihdamı
Bahçe Tarımı programından mezun olanlar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda, organik tarım işletmelerinde, organik pazarlarda, bitkisel üretime girdi (tohum, gübre, tarımsal mücadele) sağlayacak özel sektör kuruluşlarında, organik ürün sertifikası veren kuruluşlarda ve kendi arazilerinde çalışabilirler.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Bahçe Tarım programından mezun olduklarında DGS (Dikey Geçiş Sınavı) den  yeterli puanı alanlar Ziraat Fakültelerinin ilgili bölümlerinde eğitimlerine devam edebilirler ve Ziraat Mühendisi ünvanını alabilirler.

Bölüm Başkanı : Dr.  Öğretim Üyesi Hakan ALTUNLU Tel: 0 252 211 5343
Bölüm Olanakları
Ortaca Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü’nde da 1304 m2 sera ve  12.000 m2 açık alan yer almaktadır. Seralarda sebze (domates, patlıcan, hıyar, biber ve kavun) açıkta ise suptropik meyve türleri (turunçgiller, zeytin, nar ve incir) ve diğer meyve yetiştirilmektedir. Öğrencilerle haftada 4 saat uygulama yapılmaktadır. Yüksekokul sahip olduğu güçlü akademik kadrosuyla öğrencilerine hem teorik hem de uygulama alanında da kaliteli bir eğitim sunmaktadır. Öğrenciler aldıkları teorik eğitimi deneme bahçesindeki uygulama eğitimleriyle destekleyerek teknik açıdan yeterli donanıma sahip olarak mezun olabileceklerdir.